Wortelnoedels met scampi’s en spinazie

Ingrediënten

6 wortelen voor een
slechte spiraalsnijder,
3 voor een goede (zorg
ervoor dat je een flinke
handvol noedels hebt)
10 scampi’s
100 g verse spinazie
(ongeveer)
1/3 courgette
peper, zout
olijfolie
vissaus

Ontdooi en pel de scampi’s. Marineer ze met olijfolie, een beetje vissaus, peper, zout en peterselie. Zet even in de koelkast. Ik deed dit ongeveer twee uurtjes ervoor, maar als je geen tijd hebt om zo lang te wachten is dat ook het einde van de wereld niet. Spiraliseer de wortelen en zet apart. Verhit een scheut olijfolie in de wokpan en snijd de courgette in blokjes. Stoof deze aan en wanneer ze na een paar minuten wat zachter geworden zijn, voeg je de scampi’s toe. Zorg ervoor dat de scampi’s aanbakken en niet koken. Kruid met wat extra peper en voeg eventueel een extra scheutje vissaus toe. Wanneer de scampi’s bijna gaar zijn, voeg je de spinazie toe. Deze is binnen enkele seconden geslonken. Wanneer dit gebeurd is, gooi je er de wortelnoedels bij. Deze moeten nog krokant blijven en niet helemaal garen, dus houd het op een viertal minuten. Meng alles goed en schep het geheel dan uit op je bord.
Zo gezond, zo voedzaam, zo heerlijk!

In samenwerking met "As Cooked By Ginger".

Deel dit artikel