Ingrediënten (4 personen)
- 10 à 15 stuks gambas
- 4 à 5 schijven galanga gember
- 2 à 3 limoengras stengels
- 3 à 4 fijngesneden kaffir bladeren ( indien niet voorradig, een geblancheerde schil van een limoen fijn snijden)
- 1 liter water
- 1 goed gevulde eetlepel geroosterde chili pasta ( indien niet voorradig, gebruik dan bouillon pasta van schaaldieren of kip )
- 3 eetlepels fish sauce ( te krijgen in elk grootwaren huis )
- 3 eetlepels limoensap
- 2 à 3 fijn gesneden kleine chili ( naar smaak zo pikant maken als je zelf wil )
- een handvol korianderblaadjes
- 2 stengels lenteuitjes
Bereiding:
Water aan de kook brengen met de galanga, limoengras en kaffirblad
chili pasta toevoegen alsook de gambas en chili, dan op smaak brengen met de fish sauce en het limoen sap , de bedoeling is een evenwicht te vinden tussen zuur en zout, afwerken met de koriander en lente-uitjes