STOOFPOTJE | EVERZWIJN | BOSBESSEN

Ingrediënten (4 pers.)

Marinade

  • 0,5 dl balsamicoazijn
  • 0,5 dl sinaasappelsap
  • 1 dl olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 7 takjes verse tijm, 1 tl kaneel
  • 2 el versgemalen peper

Stoofpotje

  • 600 g everzwijn in stukjes
  • 4 sjalotjes
  • 4 selderijstengels
  • 4 wortelen
  • 300 g bosbessen
  • 300 ml wildfond
  • 300 ml rode wijn
  • 25 g boter
  • 25 ml crème de cassis
  • 2 el bosbessenconfituur
  • 2 verse laurierblaadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 kruidnagels

Recept

Meng de ingrediënten voor de marinade en overgiet er de stukjes
everzwijnfilet mee. Laat dit afgedekt, op een gekoelde plaats 1 dag
marineren.

Schep de stukjes everzwijnfilet uit de marinade, dep ze goed droog
met een keukenpapiertje en bewaar de marinade. Neem een pot met
dikke bodem, smelt wat boter en schroei de stukjes rondom rond toe.

Verwarm in een apart pannetje de wildfond, fijngesneden sjalotjes,
rode wijn en de helft van de marinade. Schenk dit bij de everzwijnstukjes.
Breng het geheel aan de kook en voeg vervolgens de confituur,
laurier, kaneel en kruidnagels toe en laat het geheel 50 minuten met de
deksel zachtjes sudderen.

Snijd de selderij en de wortelen fijn en schep samen met de bosbessen,
15 minuten voor het einde, door de everzwijnstoof. Net voor het
serveren breng je de crème de cassis aan toe en kruid af met zout en
versgemalen peper.

Serveer met puree.

Deel dit artikel