Rauwe zalm met soja, sesam en zeekraal

Ingrediënten:

1 kraakverse zalmfilet
1 bakje zeekraal
sojasaus
sesamzaadjes
peper
olijfolie

Recept

Dit is écht god-de-lijk! Het moet zo ongeveer één van de simpelste hapjes ooit zijn om te maken, maar het is zo lekker. Gewoon simpel en puur, maar oh zo heerlijk. Dat is trouwens hoe ik al mijn eten graag heb. Simpel, puur en lekker. Niet te veel tralala. Je kan het hapje perfect op voorhand voorbereiden en het kost maar enkele minuten om het nog in elkaar te flansen en te serveren. Alleen maar voordelen dus. Begin een paar uur op voorhand aan het hapje. Snijd de zalmfilet in reepjes van telkens een dikke cm (1-2cm) en doe ze in een kommetje. Voeg een flinke scheut
sojasaus toe en 2 tl sesamzaadjes (maar kies gerust zelf hoeveel je erin doet). Meng zodat de zalm volledig onder de saus en zaadjes hangt. Dek vervolgens af met plasticfolie en zet in de koelkast. Haal de vis een kwartiertje voor je hem serveert uit zodat hij niet té koud is. Wanneer
het tijd wordt om het hapje te serveren, stoof je de zeekraal enkele minuten aan in olijfolie en kruid je met wat peper. Neem vier kommetjes. Verdeel er de zeekraal over en leg daarop 2 stukjes zalm per persoon. Et voilà, gewoon helemaal geweldig!

In samenwerking met As Cooked By Ginger.

Deel dit artikel