Quinoa met gehakt shiitake en rucola

Ingrediënten

150 g quinoa
300 g kippengehakt
1 teen look
1 sjalot
1/2 rode peper
250 g shiitake
zakje rucola
vleesbouillonblokje
flinke scheut witte wijn
rozemarijn, tijm, peper,
zout
olijfolie
verse bladpeterselie
Optioneel: nootjes

Recept

Doe de quinoa in een pot en voeg twee glazen water toe en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat pruttelen totdat het water volledig weg gekookt is. Zet apart en houd warm door de deksel op de pot te plaatsen. Snipper de ui, look en rode peper fijn en stoof aan in een klein scheutje olijfolie. Voeg het kippengehakt toe en roer zodat het wat uit elkaar valt. Snijd de shiitake in stukjes en stoof aan in een goede scheut olijfolie. Wanneer de champignons de olie hebben opgenomen, voeg je een (zeer) flinke scheut witte wijn toe. Laat goed uitkoken. Kruid met rozemarijn, tijm en peper en zout. Neem de pot met quinoa, voeg het gehakt toe en meng. Voeg vervolgens de shiitake toe, met een beetje van het vocht. Neem een flinke handvol rucola en meng deze er ook onder. Versnipper wat verse bladpeterselie die je er ook onder mengt. Schep het mengsel in twee mooie kommen en werk af met wat rucola en verse bladpeterselie.

In samenwerking met As Cooked By Ginger.

Deel dit artikel