PadThai

Ingrediënten

200-250 g rijstnoedels
4 eieren
1/2 zakje Thaise roerbakmix
1 rode paprika
klein zakje sojascheuten
handvol champignons
2 kipfilets (200 g)
handvol ongezouten
geroosterde pindanoten
potje Pad Thai pasta
1 limoen
4 el ketchup
6-7 el vissaus
2 el donkerbruine suiker
arachideolie

Recept

Begin met alle voorbereidingen. Snijd de paprika en champignons in stukjes. Doe hetzelfde met de kip. Doe alles apart in kommetjes en zet opzij. Hierna maken we het sausje. Pers de limoen uit, voeg de ketchup, vissaus en bruine suiker toe en meng. Zet apart. Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Verhit wat arachideolie in de wokpan en bak de eieren tot een roerei. Haal het terug uit de pan en zet eveneens apart.
Verhit arachideolie in dezelfde wokpan als waar je de eieren in gebakken
hebt. Breng tegelijkertijd water aan de kook om de noedels te koken. Voeg de kip toe aan de pan en zorg dat die overal aangekorst is. Voeg de paprika en de champignons toe. Laat deze 5 minuten aanstoven en voeg dan de Thaise roerbakmix toe. Roer regelmatig om. Kook de noedels zoals aangewezen op het pakje. Dit is meestal maar enkele minuten. Voeg de sojascheuten toe aan de wok en voeg meteen erna het sausje toe. Schep om en voeg een flinke tl van de Pad Thai pasta toe en meng. Voeg als laatste de eieren toe. Zet de wok op een laag vuurtje, giet de noedels af en voeg deze toe aan de wok. Schep alles heel goed om zodat de noedels mooi tot het geheel behoren. Verkruimel de pindanoten met een vijzel. Schep de wok in twee mooie kommetjes en werk af met de pindanoten.

In samenwerking met As Cooked By Ginger.

Deel dit artikel