Komkommer - en wortelnoedels met mozzarella, croutons en een spiegeleitje

Ingrediënten

1 komkommer
2 wortels
10 kerstomaten
1/2 citroen
2x een bol mozzarella
grote handvol walnoten
2 boterhammen
peper, zout
2 eieren

Recept

Haal je komkommer en je wortels door de spiraalsnijder. Zoals sommigen onder jullie zullen weten, heb ik geen spiraalsnijder om over naar huis te schrijven. Daardoor lukte het niet met de wortels en heb ik deze met de dunschiller geraspt. Doe de noedels samen in een grote kom en kruid met peper en zout. Giet er het sap van de citroen bij en meng. Snijd de mozzarella in blokjes en voeg toe. Snijd de kerstomaten in twee en doe ze er eveneens bij. Verhit een koekenpan en rooster de walnoten kort, voeg ze toe aan de salade. De croutons en de eieren doe je best tegelijk zodat, als je eerst je ei doet, het niet kan afkoelen of als je eerst je croutons doet deze niet plat kunnen worden. Snijd het brood alvast in kleine vierkantjes. Verhit in één pan een klontje boter, deze is voor de eieren en verhit in de andere pan een scheut olijfolie, deze is voor de croutons. Je mag ook boter gebruiken voor de croutons, dat is eender. Bak twee spiegeleieren en bak de croutons krokant. Dit duurt allebei ongeveer even lang. Verdeel de salade over twee borden. Strooi er de croutons overheen en werk af met het spiegelei. De dooier zal een beetje als sausje dienen.

In samenwerking met As Cooked By Ginger.

Deel dit artikel