Onze wijnen worden geleverd in BE & NL. Transportkost €9,95 bij bestelling <€150. Levering binnen 2 à 3 werkdagen.
2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
olijfolie
1 kilo mosselen
70-100 gram pasta per persoon
1 kleine ui, fijngehakt
een flinke bos fijngehakte peterselie
2-3 fijngehakte rode pepertjes of gedroogde chili vlokken.
250 ml droge witte wijn
zout en peper
Doe de mosselen in een grote pan, schenk de witte wijn erbij en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot de mosselen gaar zijn en de schelpen open staan. Giet de mosselen af boven een kom met een schone theedoek of kaasdoek en bewaar het kookvocht. Verhit 2 el olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui, de knoflook en de helft van de peterselie en de verse pepertjes zachtjes aan. Voeg het gezeefde kookvocht van de mosselen toe en kook tot de helft in. Breng op smaak met peper en zout.
Breng ondertussen het water voor de pasta met een flinke snuf zout aan de kook. Verwijder de mosselen die gesloten zijn gebleven, houd een paar schelpen apart voor de garnering en haal de overige mosselen uit de schelp. Kook de pasta in een paar minuten beetgaar (al dente) en giet af; bewaar 2 el kookvocht. Verwarm de mosselen in de ingekookte wijn, doe de uitgelekte pasta erbij en schep alles goed om met 2 el van het pasta-kookvocht. Warm de pasta kort door. Verdeel de pasta met de mosselen over vier (voorverwarmde) borden. Garneer met de rest van de peterselie, de pepertjes en de achtergehouden mosselen.