FREEKEH RISOTTO MET CHAMPIGNONS

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 100 gram freekeh
  • 100 gram zomerpostelein
  • 1 (middel)grote ui
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel piment
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • Een scheutje citroen- of limoensap
  • een flinke klont roomboter om in te bakken
  • Peper en zout

Recept

  1. Weeg de freekeh af en doe deze in een bakje met koud water. Laat dit 5 tot 10 minuten staan om te wellen.
  2. Snijd de ui in kleine stukjes en de champignons in schijfjes.
  3. Breng in een pannetje 500 ml water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op.
  4. Doe de gewelde freekeh in een fijne zeef en spoel goed af. Laat vervolgens goed uitlekken.
  5. Smelt de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de ui glazig.
  6. Voeg de freekeh, de kaneel en de piment hieraan toe en bak 1 minuut goed door.
  7. Voeg een flinke scheut bouillon toe aan het mengsel. Zorg dat het half onder staat.
  8. Zet het vuur laag en laat 15 minuten rustig doorkoken. Houd de pan goed in de gaten, net als bij gewone risotto: zodra het mengsel weer droog komt te staan, voeg je nieuwe bouillon toe.
  9. Was de postelein in een zeef of vergiet en schud goed uit. Laat het vervolgens nog even uitlekken of dep het voorzichtig droog in een theedoek.
  10. Smelt in een andere koekenpan de andere helft van de roomboter en bak hier de champignons bruin in.
  11. Doe een scheutje citroen- of limoensap door de risotto en schep een laatste keer om. Haal de risotto van het vuur.
  12. Tijd om de borden op te maken! Leg de postelein op de borden en schep de freekeh risotto hier overheen. Vervolgens top je dit af met de gebakken champignons. Ben je een vleeseter? Bak er dan een biefstukje of ander rundvlees bij en serveer dit ernaast.
  13. Eet smakelijk!
Deel dit artikel