Ingrediënten

Mousse:
1 kg asperges
75 gr slagroom
2 blaadjes gelatine

Aspergejasje:
Hiervan 3 stuks met een dunschiller in de lange weg dun schaven. Deze
aspergeplakjes kort blancheren of stomen. Vervolgens deze dakpansgewijs naast elkaar leggen op een stukje plastic folie. Rol de mousse hier vervolgens in op. Beetje olijfolie, grof zeezout en beetje gemalen peper eroverheen.

Schil de asperges, bewaar de schillen voor de soep. 3 mooie asperges bewaren voor het ‘aspergejasje’. De rest van de asperges in stukjes snijden en gaar koken in water met snufje zout. Gelatine weken in koud water.
Mix de gekookte asperges glad met slagroom in de keukenmachine. Duw dit door een zeef en zet terug op het vuur. Los de gelatine hierin op. Breng op smaak met zout en beetje citroensap, en vul af in een vormpje.

Voor de aspergesoep:
Zet de aspergeschillen samen met 4 dl water op het vuur en breng aan de
kook. Voeg 1 tl suiker toe en laat tot ¼ reduceren. Voeg 20 gr boter en 100 gr room toe en laat kort doorkoken. Afsmaken met een beetje zout.

Doperwtencrème:
200 gr doperwten
75 gr koksroom
snufje zout
beetje limoensap
Samen kort aan de kook brengen. Dan in keukenmachine glad mixen. Door een fijne zeef halen en afsmaken met zout en limoensap.

Geschroeide zalm:
Fileer de zalm en verwijder het vel en vet. Snij een rechthoekig mootje.
Verhit een bakpan en schroei de zalm in korte tijd aan alle kanten dicht. Even af laten koelen en proportioneer de zalm in 4 gelijke blokjes.

Deel dit artikel