Onze wijnen worden geleverd in BE & NL. Transportkost €9,95 bij bestelling <€150. Levering binnen 2 à 3 werkdagen.
4 inktvissen die je in ringen kan snijden
1 teen, look, peper, zout, paprikapoeder, peterseliepoeder, sap van 1/2 citroen, olijfolie
150 g bulgur
1/4 groentenbouillonblokje
2 stengels selder
handvol radijzen
1 rode paprika
1 stengel pijpajuin
peper, zout, olijfolie
sap van 1/2 citroen
Snijd de ontdooide inktvissen in ringen en voeg alle kruiden royaal toe en ook flink wat olijfolie. Meng goed en zet in de koelkast. Dit doe je best een paar uurtjes op voorhand zodat de marinade goed kan intrekken.
Doe de bulgur in een hittebestendige kom en kook 300 ml water met het
bouillonblokje op het vuur. Giet het kokend bouillonwater over de bulgur, dek af en laat 20 minuten staan. Na 20 minuten is het water volledig in de bulgur getrokken en is de bulgur gaar. Doe er wat olijfolie over en meng. Zet apart zodat het kan afkoelen.
Snijd de selder en de pijpajuin in hele fijne schijfjes en de paprika en radijzen in hele fijne blokjes. Voeg toe aan de afgekoelde bulgur. Meng goed, kruid met peper en zout en voeg het citroensap toe. Meng alles nog een keer goed onder elkaar en zet in de koelkast.
Als je klaar bent om te eten, verhit je de grillpan en grill je de inktvis kort. Na enkeleminuten is de inktvis al gaar.
Schep de bulgursalade op 2 borden. Verdeel de inktvisringen en lepel wat restjes marinade vanuit de pan over de inktvisringen. Voilà.
In samenwerking met "As Cooked By Ginger"