Aziatische noedelsoep met scampi en inktvis

Ingrediënten

ongeveer 150 g sobanoedels, ik nam die van King Soba

16 scampi’s

2-3 inktvisfilets in ringen gesneden,

200 ml rijstmelk of kokosmelk (de lopende, niet de vaste uit blik)

klein zakje sojascheuten

1/2 paksoi

750 ml water + 1 groentebouillonblokje

2 cm verse gember

verse peterselie

1 limoen

Kruiden: 1 tl currypoeder, 1 el gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, snufje cayennepeper, 1/4 tl chilivlokken, peper (+snufje curry, paprika en gember voor de marinade)

2 el vissaus + 2 el voor de marinade van de vis

3 el sojasaus

Werkwijze

Ontdooi de scampi’s en inktvis. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Doe alles samen in een kom en voeg 2 el vissaus toe en voeg wat gemberpoeder, currypoeder en paprikapoeder toe. Meng en zet apart.

Neem een pot en verhit er een scheut olijfolie in op het vuur. Voeg het curry-, gember-, en paprikapoeder toe en bak even mee. Voeg de verse gember, die je in kleine blokjes gesneden hebt, toe en bak mee. Voeg vervolgens het snufje cayennepeper en de chilivlokken toe. Voeg nu meteen de scampi’s en inktvis toe aan de pot en zorg dat de kruiden goed overal op zitten. Bak kort aan en kruid met een beetje peper. Voeg de vissaus en sojasaus toe. Giet nu meteen ook het water erbij en doe er het bouillonblokje bij (verkruimel dat eventueel al op voorhand). Breng aan de kook. Voeg dan de rijstmelk toe en wanneer het water opnieuw kookt, voeg je de sojascheuten toe. Als laatste voeg je de blaadjes paksoi toe. Laat alles een paar minuten goed doorkoken en zet het vuur dan lager zodat het ongeveer een halfuurtje nog kan pruttelen. Zorg dat er niet teveel vocht weg kookt. Proef en voeg eventueel nog wat extra sojasaus toe.

Tijd voor nog een heerlijke combinatie: de 'Pinot Grigio DOC' van Teresa Raiz komt uitstekend tot zijn recht bij de 'Aziatische noedelsoep met scampi en inktvis' van @ascookedbyginger

Deel dit artikel