Penne met gerookte zalm en rucola

Ingrediënten

200-250 g penne
200 ml (lactosevrije)
room
200 g gerookte zalm
10-tal stengels bieslook
klein zakje rucola
peper, zout, gedroogde
peterselie
witte of rosé wijn
1/2 groentebouillonblokje
handje kerstomaten

Recept

Breng water aan de kook. Versnipper de bieslook en snijd een handvol rucola in grove stukken. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en stoof de bieslook en rucola aan. Kruid met peper en zout. Snijd de kerstomaten in 2 en voeg toe. Laat even mee aanstoven en giet er dan een flinke scheut wijn bij. Kook ondertussen je pasta gaar. Laat de alcohol even uitkoken en voeg dan de room toe, samen met het halve bouillonblokje. Breng aan de kook en zet het vuur op middelmatig. Voeg de gerookte zalm in kleine reepjes toe. Neem de rest van de rucola en snijd deze in grove stukken. Voeg toe aan de saus en meng. Kruid bij met flink wat peper, gedroogde peterselie en een beetje zout. Gerookte zalm is op zich vrij zout, dus gebruik niet teveel. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar en dien op. Gewoon helemaal geweldig.

In samenwerking met As Cooked By Ginger.

Deel dit artikel