Hertenkalfsnootjes met peer gepocheerd in rode wijn en een puree van knolselder

BENODIGDHEDEN

 1 hertenkalffilet van 600 gram

4 peren

4 druivenbladeren

1 fles rode wijn

kristalsuiker

3 dessertlepels rode wijn azijn

100 gram boter

1 dl room

1/4 knolselder

1 aardappel

arachideolie

peper en zout

Poivradesaus ( wildsaus)

 

BEREIDING

Peren pocheren in de rode wijn met suiker en azijn tot ze nog krokant zijn.

Schil de aardappel en knolselder, koken en kruiden. Maak er een puree van.

Wat olie in een pan en de druivebladeren kort afbakken aan beide zijden.

De peren uithalen en opvullen met de knolselder puree.

Laat 4 dl van het kookvocht van de peren inkoken met wat poivradesaus.

Werk af met wat boter en kruiding.

Kruid de hertenkalf filet en bak deze mooi roze. Versnij deze dan in mooie nootjes.

 

PRESENTATIE

Schik de druivenbladeren op de rand van het bord.

Plaats de gevulde peertjes er naast.

Oversaus de borden volledig en plaats er 2 nootjes van het vlees op.

Deel dit artikel