Couscous met mango, & scampi en noten

Ingrediënten

150 g couscous
20 scampi’s
handvol amandelen
handvol
cashewnoten
1 rijpe mango
sap van 1/2
appelsien
sap van 1/2 citroen
verse peterselie
verse basilicum
peper, zout,
currypoeder
paprikapoeder,
cayennepeper
olijfolie

Recept

Pel en ontdarm de scampi’s. Marineer ze met een scheut olijfolie, peper, zout, currypoeder, paprikapoeder en een snuifje cayennepeper. Zet apart.
Maak de couscous klaar zoals aangewezen op de verpakking. Dat houdt in dat je de couscous in een kom doet en er kokend water over giet. Vijf minuten later is de couscous gaar. Doe er een scheutje olijfolie bij en meng. Doe de couscous in een grote kom en laat lichtjes afkoelen. Zet ondertussen een pan op het vuur en rooster de noten zonder vetstof en met wat zeezout enkele minuten op hoog vuur. Voeg toe aan de couscous. Versnipper de basilicum en peterselie, telkens een handje vol, en doe het erbij. Doe het citroensap en sinaasappelsap in een kommetje, meng en giet bij de couscous. Snijd de mango in blokjes en voeg toe. Bak als laatste de scampi’s in enkele minuten gaar en voeg toe aan het geheel. Je bent klaar om te genieten.

In samenwerking met As Cooked By Ginger.

Deel dit artikel