KONIJNFILET | PREI | WORTEL | CANTHARELLEN

Ingrediënten(4 pers.)


2 konijnenruggen
1 prei
1 winterwortel
1 doosje cantherellen
100 g ontbijtspek
50 g boter
Saus | 1 dl rode port
koude boter

Recept

Voorbereiding | Snijd de filets van de konijnenruggen in de lengte
doormidden zodat ze aan één kant vast blijven zitten en klap ze
open. Leg de opengeklapte filets tussen twee velletjes huishoudfolie
en sla ze plat. Snijd met een kaasschaaf de winterwortel in
dunne schijfjes en snijd het groene gedeelte van de prei in grote
stukken. Laat prei en wortel samen even blancheren. Trek een
fond van de konijnenkarkassen, de overgebleven prei en wortel.
Snijd de cantharellen in kleine stukjes en laat deze in wat boter
in de koekenpan even zweten. Houd de zes mooiste cantharellen
achter voor de garnering. Splits de geblancheerde preibladeren,
spreid ze uit over de filets, verdeel hierover de in stukjes gesneden
cantharellen, leg hierover een plakje winterwortel en herhaal
dit. Rol vervolgens de filets op, omwikkel ze met het ontbijtspek
en steek ze vast met een cocktailprikker. Verwarm de oven voor
op 180°C.

Bereiding | Bak de filets in de boter aan tot het spek knapperig is
en laat ze vervolgens in de voorverwarmde oven circa 8 minuten
nagaren. Zeef de fond, laat tot de helft inkoken, voeg de port toe,
laat nog even zachtjes koken en bind de saus door er in kleine
blokjes gesneden koude boter aan toe te voegen.

Deel dit artikel